Zo herstel je in het weekend het beste van stress!

herfstbos

Niet uitslapen of in de bank hangen is de beste manier om de stress van de werkweek te verwerken. Je kunt veel beter ontspannen door iets actiefs en spontaans te doen. Dat zegt professional coach Charlie Brown. Hij noemt het: ‘actief herstellen’.

Tegenwoordig is onze agenda zo bomvol, dat er nog weinig ruimte is voor spontane activiteiten en bezoekjes, dit is echter dé perfecte manier is om weer op te laden in het weekend.
Je zou denken dat niksen de beste manier is om de batterijen op te laden in het weekend, maar niets is minder waar. Aan een namiddag op de bank hou je eerder een suf dan een fris gevoel over. Daarom is het een goed idee om regelmatig in het weekend iets actief te doen, zonder daar al te veel regels aan te koppelen. Geen schema, geen gehaast, maar eerder een soort van vakantiegedrag.

Zo kom je in het weekend weer lekker bij

Actief herstellen, hoe doe je dat nu? Ik geef je enkele tips voor het weekend, laat je door niets of niemand stoppen, want mooi weer of niet, iets ondernemen kan altijd.

  • Vul en rugzak met voldoende water en wat te eten en trek erop uit. Plan de tocht niet op voorhand, stippel geen route uit en haast je niet. Op vakantie weet je ook niet van tevoren waar je terecht zult komen. Kom je onderweg een leuk cafeetje tegen, laat je dan zeker verleiden om er te pauzeren. Zie je een leuke winkel waar je eens lekker wilt snuffelen? Doen! Onthoud: niets moet, alles kan.
  • Je kan ook een route plannen langs vrienden zonder hen op voorhand te laten weten dat je komt of trek eens naar de buurt waar je als kind opgroeide. Dit kan uitdraaien op een normale wandeling zonder ontmoetingen omdat niemand thuis blijkt te zijn, maar voor hetzelfde geld heb je weer de banden met oude bekenden aangehaald.
  • Trek erop uit om herfstbladeren, eikels, kastanjes en noten te rapen. Laat jullie vooral leiden door de natuur, als iemand paddenstoelen spot, dan is dat de te volgen richting. Daarna kunnen jullie kastanjes poffen of herfstige knutselwerkjes maken met jullie vangst. Laat je creativiteit de vrije loop. Een paar mooie kastanjes in je vensterbank herinneren je steeds weer aan het leuke uitstapje.
  • Ga eens naar een markt zonder boodschappenlijstje. Proef, kies, en misschien heb je wel zoveel lekkers dat je spontaan besluit wat vrienden uit te nodigen om een hapje mee te eten.
  • Laat de kinderen eens beslissen. De kleintjes krijgen helemaal vrij spel over wat jullie met het gezin die dag doen. Als dat een hut bouwen is, ga je er helemaal in mee zonder gemor of praktische bezwaren. Je zult er versteld van staan waar jeugdige fantasie jullie heen kan leiden.

Geen schema, geen gehaast!    Vakantiegevoel in het weekend!

 

Bron: Oprah.com© Thinkstock/HLN.be

Reageer