Volg je hart, niet je hoofd

Wat leuk! De eerste cursus die Mascha den Boer en ik samen gaan geven is vol!  Op woensdag 7 december starten we met 8 dames die allemaal tijd gaan maken voor zichzelf. Meer tijd voor meer vitaliteit. Wij hebben er erg veel zin in.

De cursus is gebouwd op drie pijlers: zingeving, beweging en voeding. Als je aandacht geeft aan alle drie deze gebieden, zul je minder stress ervaren en je fitter voelen. ‘Fit is het nieuwe rijk’, hoor je steeds vaker, en ik geloof dat dat waar is. Ik ben er van overtuigd dat de fysieke gezondheid en het mentale welzijn van mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vandaar dat we in de cursus doelbewust onze pijlen richten op het verbeteren van zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Het is opmerkelijk dat veel bedrijven die ‘iets doen aan vitaliteit’ zich met name richten op de fysieke kant, zorgen voor je lichaam door te bewegen en jezelf gezond te voeden. Als je de ontwikkeling van je menselijk kapitaal echter echt een boost wilt geven, dan is het noodzakelijk te investeren in de persoonlijkheid van mensen, dat wil zeggen in de mentale ontwikkeling van medewerkers.   Lekker in je vel zitten betekent namelijk dat je je fit en in balans voelt, maar het betekent zeker óók dat je een gelukkig, betrokken en zinvol leven leidt.

De meeste mensen voelen in hun hart heus wel dat ze misschien wat meer tijd voor zichzelf zouden moeten maken, dat ze te veel ballen in de lucht houden en zich daardoor gestresst en vermoeid voelen. Maar heel veel mensen laten hun hart niet spreken, zij luisteren naar de stemmetjes in hun hoofd. De stemmetjes die roepen dat je gewoon nog harder je best moet doen of dat je niet moet zeuren, dat iedereen het kan en jij toch zeker ook….?!  De deelneemsters aan de cursus hebben ruimte gegeven aan het gevoel in hun hart. En dat niet alleen, zij hebben er óók voor gekozen om dat gevoel in daden om te zetten en daadwerkelijk Tijd voor zichzelf te gaan maken. Dat geeft mij nou een goed gevoel.

Voor meer informatie over de cursus  (Vitali) Tijjd voor jezelf klik hier.

 

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

 

 

 

Reageer